Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
Squat group training kniebuigen

Knie pijn met squatten?

Heb je last van knieklachten tijdens het squatten?

Knie pijn tijdens het sporten komt regelmatig voor. Heb je last van je knie tijdens het squatten ? Heb je regelmatig last van knie pijn tijdens de CrossFit lessen ?

In dit korte artikel wil ik 3 tips met jullie delen welke mogelijk kunnen helpen.

Tip 1: Positie van de knie in relatie tot de enkels.

De eerste tip die ik wil meegeven is de positie van de knie in relatie tot de enkels. Ik zie regelmatig dat de knieën relatief naar binnen zijn gedraaid.

knie pijn squat CSM Fysiotherapie Best

Dit hoeft NIET altijd een probleem te zijn, probeer eens of het een verschil maakt als je de knie boven de enkels in lijn met de voet houdt.

knie boven enkels squat

Tip 2: Knie wel of niet voorbij de tenen.

Sommige mensen krijgen last van de knie wanneer ze de knie voorbij de tenen laten komen. NIET iedereen heeft hier last van. Sterker nog dit is de stijl squat die met name gebruikt wordt bij het olympisch gewichtheffen.

Heb jij wel last van knieklachten tijdens het squatten terwijl de knie voorbij de tenen gaat? Probeer dan eens een box squat of een spanish squat. Wellicht geeft dit minder knie klachten.

box squat barbellsquat

Tip 3: Mogelijke hip shift met het squatten?

Sommige mensen hebben de neiging om wat meer op een zijde te steunen terwijl ze de squat beweging uitvoeren. Laat eens iemand meekijken. Leun je te veel op 1 been? Dan kun je dit mogelijk aanpakken met de volgende oefening.

Hip shift barbell squat

Vragen / contact:

Heb je vragen over dit artikel? Heb je zelf klachten aan de knie met het squatten? Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen.

 

X