Blessure preventie en revalidatietraining

Blessures en lichamelijke beperkingen: vroeg of laat krijgt vrijwel iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld na een (kracht)sportblessure of als je moet revalideren na een ongeval. Vaak is het een kwestie van een tijdje rustig aan doen, herstellen. Maar soms is dat niet voldoende.

Fysiotherapie is dé manier om te voorkomen dat blessures een lange nasleep krijgen. Maar nog beter is het als je blessures kunt voorkomen, of op zijn minst kunt zorgen dat je tijdens je revalidatie niet nog verder achterop raakt. In onze revalidatietraining ligt dan ook de nadruk op (re)activeren.

CSM Fysiotherapie BlessureCSM Fysiotherapie

Herstellen van een blessure (revalidatietraining)

Bij een sportblessure of kwetsuur kijken we niet alleen naar de blessure zelf. Zo gauw het kan, richten we ons op de mogelijkheden. Want die zijn er in principe altijd. Op basis van jouw situatie en wensen stellen we een persoonlijk oefenprogramma voor je op.

Chronische klachten

Gaat het om een langer traject, zoals chronische lichamelijke klachten of herstel na een operatie, dan spreken we van een revalidatietraject. Goed herstel heeft tijd nodig. Daarom is de opbouw van zo’n revalidatietraject anders, maar ook hierbij kiezen we bewust voor een actieve aanpak.
Gerichte oefeningen worden geleidelijk opgebouwd qua kracht en intensiteit. Dit stemmen we af op jouw fysieke belastbaarheid. We beginnen vanuit de basis en werken toe naar een concreet geformuleerd doel. En daarin zijn we best een beetje ambitieus.

Blessures bij krachttraining

Als fysiotherapeut heb ik veel expertise op het gebied van krachttraining en de behandeling van blessures bij (kracht)sporters. Zo kun je bij mij terecht voor advies over het correct uitvoeren en opbouwen van krachtoefeningen. Wanneer je twijfelt over een bepaalde oefening, kijk en denk ik graag met je mee.

Doelgericht
Mijn affiniteit met de krachtsport komt ook terug in mijn manier van behandelen. Liefst ga ik actief met je aan de slag om een concreet en voor jou op maat gesneden doel te bereiken. Met deze actieve benadering maken we jouw lichaam sterker en daarmee weerbaarder tegen eventuele nieuwe blessures of problemen. Vertrouw op je eigen, innerlijke kracht!

Blessures voorkomen

Hoe sterk je lichaam ook is, blessures zijn soms onvermijdelijk. Gelukkig is het meestal niet nodig om helemaal op non-actief te gaan, en zo veel lichamelijke kracht in te leveren. Met de juiste aanpak en begeleiding kun je blijven trainen of al snel je training weer gaan opbouwen. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen. Daarin adviseer ik je persoonlijk en op maat.

Trainen tijdens herstelperiode

In aangepaste vorm trainen is vaak een uitstekende manier om het herstel van klachten en blessures te bevorderen. Welke aanpassingen nodig zijn, hangt af van de blessure, jouw uitgangssituatie en persoonlijke voorkeuren.

Zo kunnen we alternatieve oefeningen bedenken, of kijken naar de techniek van de uitgevoerde oefeningen. Ook is het belangrijk om te weten hoe het precies is gesteld met jouw kracht, coördinatie en mobiliteit. Dit alles vormt de basis voor een duidelijk en uitgebalanceerd trainingsprogramma waarmee je de problemen zo snel mogelijk de baas wordt.

Fysiotherapeutische behandeling

Revalidatietraining en blessurepreventietechnieken kunnen ook een onderdeel zijn van een fysiotherapeutische behandelingen. Alles draait erom om jou te helpen zo goed mogelijk te bewegen en trainen. Op de manier die jij wilt, binnen de grenzen van wat voor jou mogelijk is. Neem contact op met CSM Fysiotherapie. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Neem contact op Afspraak maken

X