Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
jack truckpull 2

Hoe gaat het nu met …..

Jack

Voorgeschiedenis

September 2018:

Na een lange periode van voorbereiden op Strongman wedstrijden en deelname hieraan ben ik zonder pauze doorgegaan met een nieuwe manier van trainen. Deze manier van trainen was een aanslag op het lichaam en naarmate de weken verstreken begon ik pijntjes te voelen in mijn rechter knie. Aan het einde van een training sloeg het noodlot toe. Ik stapte net vanonder de hack squat machine toen ik een extreme pijn in mijn knie voelde, zo erg dat ik direct op de grond lag. Wat het was wist ik niet, maar staan en lopen ging niet meer.

In de anderhalf jaar die daarna volgden heb ik 3 fysio praktijken afgewerkt en ben ik onderzocht door het geneeskundig centrum voor topsport. Tot dan wist niemand wat er precies was gebeurd of aan de hand was, maar ik heb al die tijd niet fatsoenlijk kunnen lopen, in plaats daarvan liep ik noodgedwongen met een wandelstok.

Uit de scans en onderzoeken van het geneeskundig centrum bleek dat ik de hamstringaanhechting, quadricep aanhechting en kuitaanhechting had ingescheurd. Hoewel de hamstring en kuit redelijk goed waren hersteld was er bij de quadricep meer gebeurd. Een deel was losgescheurd en dit is gaan ontsteken en het kraakbeen in de knie was beschadigd. Na verder onderzoek heeft het geneeskundig centrum aangegeven dat ze mij niet konden helpen met mijn revalidatie en ik blij moest zijn als ik ooit pijnvrij kon lopen, sporten zou er voor mij misschien nooit meer inzitten.

Als 24 jarige te horen krijgen dat je nooit meer kan sporten en misschien ook nooit pijnvrij kan lopen is verschrikkelijk. Dit gecombineerd met de teleurstellende berichten van de fysiotherapeuten voor het geneeskundig centrum bood weinig positief uitzicht.

Contact met CSM-fysiotherapie

Juli 2020:

Per toeval sprak ik met sterkste man kandidaat Jeffrey Laterveer die mij attendeerde op de vaardigheden van Christian Benschop van CSM Fysiotherapie. Hoewel Christian niet met zekerheid kon zeggen of hij mij van mijn pijn kon verhelpen wilde hij de uitdaging maar al te graag aangaan.

Christian heeft mij verschillende bewegingspatronen laten uitvoeren en analyseerde zo wat er allemaal aan de hand was. Ik kreeg oefeningen van Christian om de posterior chain te versterken en moest mijn manier van bewegen aanpassen. Dit was niet gemakkelijk, maar na 3 maanden kon ik voor het eerst een trap op lopen zonder mijzelf aan een leuning te hoeven optillen. Na een half jaar kon ik weer lichte squats doen en heb ik mijn eerste gym equipment gekocht.

Nu, augustus 2021, een jaar nadat ik bij CSM ben begon aan mijn rehabilitatie heb ik nog maar zelden last van mijn knie, ik voel het soms wel, maar het doet geen pijn meer. Ik kan alles weer doen wat een ander kan en ben uiterst voorzichtig met trainen. Ik train inmiddels 4 tot 5 keer per week in mijn eigen homegym en ben Christian zeer dankbaar voor alles wat hij mij heeft geleerd.

Als klap op de vuurpijl kan ik in september 2021 voor het eerst weer meedoen aan een truckpull wedstrijd, één van mijn favoriete onderdelen van strongman.

Christian, ik zal je voor altijd dankbaar zijn voor wat je voor me hebt gedaan.

 

Je kunt Jack volgen op zijn instagram pagina: Jack Jansen (@jajackckab) • Instagram-foto's en -video's

 

 

 

jack truckpull 2
jack truckpull 1
jack deadlift
jack strongman truckpull

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op:

X