Een andere kijk op Fysiotherapie.

Fysiotherapie, ‘fysio’; iedereen kent deze termen wel. De meeste mensen hebben ook al eens een fysiotherapeut bezocht. Maar voor alle duidelijkheid toch even een korte uitleg: wat houdt fysiotherapie precies in?

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie (in de volksmond ook wel ‘fysio’ genoemd) is een behandelwijze voor klachten aan het ‘menselijk bewegingsapparaat’. Oftewel: het systeem waardoor wij mensen ons kunnen bewegen. Dat systeem bestaat onder andere uit het skelet, spieren, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden) en het zenuwstelsel.

Fysiotherapie core stabiliteit rugpijnCSM Fysiotherapie

Sport als medicijn

Het ‘menselijk bewegingsapparaat’ zit heel ingenieus in elkaar. Door omstandigheden kunnen er grote of kleine problemen ontstaan. Zoals een blessure of operatie, maar ook door alledaagse situaties. Zo kan een verkeerde lichaamshouding of gebrek aan beweging op termijn vervelende klachten geven. Met name een statische houding (lang zitten, steeds dezelfde bewegingen) in combinatie met te weinig afwisseling veroorzaakt op termijn vrijwel zeker klachten als pijn en verminderde kracht of mobiliteit.

Als fysiotherapeut heb ik er een sport van gemaakt dit soort problemen te analyseren en te verminderen of verhelpen. En dat bedoel ik letterlijk, want in mijn manier van werken staan sport en beweging centraal.

Hoe werkt CSM Fysiotherapie?

Net als elke andere fysiotherapeut begin ik, Christian Benschop, met het onderzoeken van jouw klachten. Onze eerste afspraak staat in het teken van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Het doel is om niet alleen de klachten te herkennen, maar ook de oorzaak op te sporen. Dit is nodig voor een gerichte behandeling en duurzaam resultaat.

Elk lichaam is anders en reageert anders. Ik stem mijn fysiotherapie behandeling daarom helemaal af op jou als persoon. Daarbij hou ik rekening met jouw klachten én hoe dat jouw dagelijks leven beïnvloedt. Waar heb je het meeste last van? Welke vaardigheid zou je het liefst weer terug willen winnen? CSM Fysiotherapie Best helpt je.

Mentale kracht

Ernstige of langdurige klachten en blessures manifesteren zich niet alleen lichamelijk maar ook ‘tussen de oren’. Veel mensen met klachten stellen hun verwachtingen immers naar beneden bij.

‘Door mijn knieblessure kan ik niet meer sporten’
‘Met mijn zwakke rug kan ik geen zware dingen tillen’.

Dit soort negatieve gedachten beperken je enorm in je dagelijks leven. En erger nog: ze belemmeren je herstel. Met de juiste fysiotherapeutische aanpak en mindset is er namelijk veel meer mogelijk dan je denkt. In mijn behandeling ga ik daarom juist uit van jouw wensen op het gebied van beweging en mobiliteit. We activeren het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.

Niet alles kan, maar één ding is zeker: we halen eruit wat erin zit.

Fysiotherapie behandeling

Zodra ik jouw probleem en wensen helder in beeld heb, gaan we aan de slag. De behandeling vindt plaats in de behandelkamer of in de oefenzaal van Powerbase Fitness. Een actieve aanpak dus, waarbij je kracht opbouwt en opnieuw vertrouwen krijgt in je lichaam.
De focus ligt op de drie voorwaarden voor het functioneren van ons lichaam, namelijk: controle, kracht en mobiliteit. Op elk van deze vlakken streven we naar het maximaal haalbare. We gaan uit van wat voor jou belangrijk is. Stap voor stap op weg naar herstel.

Kijken naar wat wél kan

Wil jij ontdekken hoe jij je klachten of blessures kunt overwinnen?
Wil jij je leven niet meer laten beheersen door (pijn)klachten of lichamelijke beperkingen?

Neem dan contact op met CSM Fysiotherapie. Samen kijken we naar wat wél kan.

Wil je contact met ons opnemen? Je kunt CSM Fysiotherapie vinden aan de Zandweg 15AB, 5683 CK in Best (locatie: PowerBase Fitness. De praktijk is maandag, woensdag en vrijdag geopend tussen 10.00 – 18.00 uur. Op dinsdag en donderdag kunnen afspraken in overleg ingepland worden.

Neem contact op Afspraak maken

X