Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
Strongman fysiotherapie rows

Strongman rehab na pectoralis major ruptuur.

Introductie

Bart is een strongman atleet van nationaal niveau. Tijdens een van zijn trainingen (tijdens bankdrukken) ging er wat mis waardoor pees van de grote borstspier (pectoralis major) scheurde.

Revalidatie

Bart heeft de eerste 6 weken na zijn operatie gebruik gemaakt van een sling om zijn arm te immobiliseren zodat deze kon genezen. Tijdens deze fase heeft hij gebruik gemaakt van de diensten van een lokale fysiotherapeut. Hierbij is er langzaam gewerkt aan de mobiliteit van zijn aangedane arm.

Bart is rond 9 weken na de operatie bij mij gekomen omdat hij gerichte revalidatie wilt naar de strongman wedstrijden toe.

We hebben samen een plan opgesteld, waarbij we de eerste weken een full body schema hanteren, rond 16 weken na de operatie zal dit een upperbody / lowerbody split gaan worden. We beginnen zeer conservatief met veel volume, en gaan langzaam de intensiteit opvoeren terwijl de frequentie omlaag gaat.

Banded rows

We maken hier gebruik van een crossover symmetry station bij Powerbase Fitness. Doel van deze oefening is het versterken van o.a. de spieren van de bovenrug en de spieren rondom de schouderbladen. De oefening wordt gecontroleerd uitgevoerd waarbij het de bedoeling is om de bovenrug/schouderbladen zo actief mogelijk in te zetten.

X