Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
strong man axle overhead press

Strongman rehab deel 2.

Pectoralis major rehab deel 2.

De vorige keer heb ik een korte introductie gegeven over de sterkste man van nederland deelnemer Bart.

We zitten nu in het begin van de 13e week na zijn operatie. Inmiddels heeft zijn behandelend chirug zijn goedkeuring gegeven om te gaan starten met de opbouwende krachttraining.

Op dit moment hebben we als voornaamste doelstelling het voorzichtig opbouwen van de overhead press met een axle (op een andere dag komt een swissbar aan bod met een neutrale grip als voorbereiding voor de log press, het zogenaamde boomstam tillen).

De komende weken wordt de basis gelegd met low intensity / high volume sets. De gewichten zullen wekelijks worden verhoogd om de belastbaarheid te laten toenemen. Op dit moment wordt er getraind volgens een full body schema, rond week 16 wordt dit omgezet naar een upperbody/lowerbody split (de frequentie neemt dan af terwijl de intensiteit langzaam begint toe te nemen).

Opbouw van de revalidatie

Een globale indeling van het huidige schema is als volgt:

  • Squat
  • Romanian deadlift
  • Overige assistance oefeningen voor het behoud van kracht in de lowerbody zoals bv. glute ham raises, hip thrusters, legpresses.
  • Strongman events (zeer conservatief opbouwend): Farmers walk, Yoke, Atlas stones (alleen pickup fase, geen loading fase, start met lichtste steen, of een variant met gewichtsschijven en een loading pin, zodat we deze goed kunnen periodiseren).
  • Upperbody werk: overhead press wisselend tussen swissbar, axle, vikingpress, daarnaast veel werk voor de bovenrug, corespieren en schouderstabilisatie spieren.

Daarnaast heeft Bart ook 2 cardio dagen waarbij er getraind wordt om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

 

X