Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
schouderklachten fysiotherapie schouders facepulls

Schouderoefeningen: Banded facepulls

Schouderklachten

Tijdens mijn vorige blog heb ik een kort inleidend stukje geschreven over de schoudercomplex en dat er helaas toch wat klachten bij voorkomen.

De aankomende tijd ga ik steeds meer oefeningen behandelen die jullie mogelijk kunnen toepassen in jullie eigen trainingsschema. (Let op: Dit wil niet zeggen dat deze oefeningen altijd dé oplossing zijn voor je klachten, wil je weten wat de oorzaak is van de klachten laat je altijd eerst onderzoeken zodat je een duidelijke diagnose hebt).

Banded facepulls

Deze week komen de banded facepulls aan bod. Deze oefening combineert het stabiliseren van de schouderbladen samen met het stabiliseren van de gehele schouderketen.

De bijgevoegde video laat 2 “varianten” zien. In het begin kan de oefening uitgevoerd worden in 2 stappen. Stap 1, samenknijpen van de schouderbladen. Stap 2, het naar boven/buiten draaien van de onderarm.  Wanneer deze stappen goed gaan, kun je deze gaan combineren in 1 geheel.

X