Adres
Zandweg 15AB
5683 CK, Best
Openingstijden
Ma t/m Vrij: 10:00 - 18:00
lower traps, prone y raise schouderklachten

Schouderoefeningen: Prone y raise

Schouderklachten.

Schouderklachten komen vrij vaak voor onder de  bevolking. Dit kan zich uiten in diverse zaken zoals schouderpijn, verminderde mobiliteit, verminderde kracht.

In de praktijk en op de sportschool kom ik regelmatig tegen dat mensen problemen hebben met het stabiliseren van de schouder tijdens diverse oefeningen zoals bijvoorbeeld: overhead press varianten, benchpress varianten etc.

Spieren rondom de schouder.

De schouder is een vrij complex gewricht die enorm mobiel is normaal gesproken. Rondom dit gewricht zitten vrij veel spieren die allemaal hun rol hebben bij de functie van de schouder. Denk hierbij aan de spieren rondom de schouderbladen, de zogenaamde rotatorcuffspieren en de grotere spieren zoals de borstspier en de schouderspieren.

Ik wil deze komende weken enkele oefeningen doornemen die jullie kunnen gebruiken om dit probleem aan te pakken.

Prone y raise oefening voor schouderstabiliteit.

Deze week komt de “Prone Y Raise” oefening aan bod. Bij deze oefening leer je met name de spieren rondom de schouderbladen goed in te zetten. In het begin kun je deze oefening met behulp van een bezemsteel of pvc pijp uitvoeren, naarmate dit makkelijk gaat kun je dit langzaam verzwaren. Fixeer de schouders goed op hun plaats en probeer de bovenrug goed in te zetten tijdens de omhoog gaande beweging.

X